Fotbollsmatch

Fotbollsmatch
2018-09-26 Blom

Vilken härlig fartfylld fotboll vi fick åskåda denna söndagseftermiddag den 23 september på Hällgärda.

Ni som var där hejade med starka röster på era lag och inte ens höstens kalla starka vindar kunde dränka bort dem. Lagen uppskattade nog att så många kom fast kylan bet i åskådarnas tår och öron. I ca 105 min såg vi på medan bollen sköts hit och dit, från röda till blåa, lätta knuffar och bollhämtaren vandrande i skogen letandes förgäves efter ena bollen som tog sig friheten att fly fältet. Åkullsjöns IFK hade många gånger övertaget men Flarken IK lyckades ändå ta över i första halvleken med stora steg och gjorde mål. Ända ut till pausen stod det 1-0. Men många spännande ögonblick fick oss att spänna till oss när båda lagen gjorde vissa lägen för nära mål. Allt från hörnor eller straffar.

Under pausen, ja eller tidigare om du velade, kunde man köpa något att fika för att stilla hungriga magar eller bara röra på fötterna en stund. Även barnen fick sin lilla roliga stund med att ta sig ut på planen och sparka på bollen. Trevligt minsann.

Ack pausen tog slut och in vandrade alla spelar med ny energi. Tog en liten stund men Åkullsjön fick äntligen in sitt efterlängtade mål och nu stod det 1-1. Därefter blev läget spänt mellan lagen då tiden tickade iväg för att se vem som skulle få ytterligare ett till mål innan klockan för avslut skulle ringa. Redan innan och nu framöver fick man se allt från fina passningar, skott till fula knuffar och gula/2 röda kort visas fram från domaren. Nog för att det inte är i samma galenskap eller klass som med storligorna å deras filmningar, ger det oss båda positiva och negativa känslor som alla var för sig fick tycka.

Dock avslutades matchen mellan dessa två, Åkullsjöns IFK vs Flarken IK, med 1-1 i poäng och tror att dem flesta gick nöjda hemåt sent in på eftermiddagen. Hem för debatter och värma upp sig.

Så tack alla som kom och orkade hålla ut i stormen som vräkte över oss i form utav kylande blåst! Och tack båda lagen för ett enormt roligt och innehållsrikt nöje att se på samt utav personalen som höll igång någon mat för våra magar. Nu är det bara att se framemot nästa byamacth och heja lika glatt!

0 Kommentarer

Lämna ett svar