Hej Åkullsjön!

Hej Åkullsjön!
2018-06-07 Hans Skalin

Välkommen till Åkullsjöns nya hemsida.

Jag får tacka för hedersuppdraget att skapa den. Skicka mig gärna kommentarer eller förslag på förbättringar.

Min egen relation till Åkullsjön är att jag är barnbarn till Helga och Edvin Jonsson, som bodde i det som nu är Simon och Johannas hus. Där har jag tillbringat alla somrar och lov som barn. Jag har som ni förstår många lyckliga barndomsminnen från byn och jag blir än idag glad i själen när jag ser byn.

En hemsida som denna är lite mer sofistikerad än man kan tro. Du kan ju till exempel logga in och direkt publicera inlägg, evenemang och fotogallerier. Det ställer krav på justering av användarrättigheter, skydd mot intrångsförsök och spam. Förhoppningsvis ska det fungera, men en vacker dag måste vi kanske moderera vilka som får bli medlemmar. Det vill säga att innan man kan börja publicera måste man godkännas som medlem och/eller att någon måste godkänna inläggen innan de visas utåt. Men till vidare är det bara att logga in och börja skapa innehåll här.

En annan liten finess är att du kan ladda upp hur stora bilder som helst. En funktion på sajten skalar ner den om den är för stor eller har för hög upplösning.

Kom däremot ihåg att alltid ange en utvald bild till ditt inlägg samt att kategorisera det du lägger upp. Kategorierna finns i en ruta till höger när du börjar skriva. Om du saknar en kategori är du välkommen att lägga till den. På så sätt får EFS-medlemmar, fiskare, fotbollsvänner med flera alltid lätt tillgång till det de söker.

Det enklaste är att du loggar in med Facebook eller Google. Då följer information och profilbild automatiskt med.

Glöm inte att gilla inlägg, event och fotogallerier samt att dela det på din Facebooksida, så att fler får ta del av detta. (Det finns delaknappar längst ner på inlägget).

0 Kommentarer

Lämna ett svar